Bloedarancello (limoncello met bloedsinaasappel)

Bloedarancello (limoncello met bloedsinaasappel)

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de sinaasappelen en laat ze een uur weken in koud water.

  2. Schil de sinaasappelen zo dun mogelijk. (Probeer geen witte velletjes mee te schillen want daar wordt de arancello bitter van.) Doe de schillen in een weckpot en giet de alcohol erbij. Dek de pot af en zet deze maximaal 7 dagen op een donkere, koele plek. Schud de pot af en toe om. Na 7 dagen wordt het drankje bitterder.

  3. Breng de suiker en het water in een pannetje al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur, dek af en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg het afgekoelde suikerwater toe aan het mengsel van sinaasappelschillen en de alcohol.

  4. Zeef het geheel en giet de arancello in (gesteriliseerde) flessen en sluit deze goed af. Zet de flessen op een koele, donkere plek (*). Na 3 à 4 weken is je arancello klaar.

  5. (*) Als je ze in de koelkast of diepvries zet, heb je minder kans op verkleuren.