Schaaldieren en Vis. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Deeg: splits de eieren. Meng de lauwe melk met de gist en laat oplossen. Meng het boekweitmeel met het melkgistmengsel in een kom. Roer tot een glad deeg. Voeg er de 2 eidooiers en een snuifje zout onder. Dek af met plasticfolie en laat 30 min op een warme plaats rusten om het deeg te laten rijzen.
-
Klop de eiwitten stevig op.
-
Meng, als het deeg gerezen is, de 2 stevig opgeklopte eiwitten er voorzichtig onder met een spatel.
-
Topping: meng de Philadelphiakaas met de zure room. Breng op smaak met honing en zeste en sap van citroen. Kruid met peper, zout en vers gesnipperde dille.
-
Verwarm een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie. Schep telkens een koffielepel deeg in de pan en laat elke zijde ± 3 min bakken, tot goudkleurig. Haal de blinis uit de pan en laat rusten op keukenpapier.
-
Afwerking: schep op elke blini een kleine hoeveelheid van de topping. Werk op verschillende manieren af:
-
• gerookte zalm, dille en sjalot in ringetjes gesneden
-
• plakjes gekookte rode biet en dille
-
• stukjes krabvlees en verse koriander
-
• mango, verse munt en een plakje gedroogde ham
-
• gerookte forel, kropsla en peterselie
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven