Eieren en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij het achterste deel van het witlof en maak de blaadjes los. Herhaal dat tot er zoveel mogelijk blaadjes zijn losgemaakt.
-
Zet water op het vuur om te koken.
-
Kook de witlofblaadjes kort, zodat ze mooi zacht worden. Verfris ze daarna in koud water.
-
Pel de sjalot en snipper fijn.
-
Pluk de peterselie, was de blaadjes, zwier goed droog en hak fijn.
-
Meng de sjalot en peterselie onder het gehakt. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de eidooiers toe aan het gehakt.
-
Smeer een klein glas of potje in met olie.
-
Dep de gekookte witlofblaadjes droog en schik ze dakpansgewijs in het glaasje.
-
Schep het gehakt in het midden van het potje en druk goed aan.
-
Plooi de blaadjes dicht over het vlees.
-
Zet het bier met de bruine fond op het vuur. Voeg de tijm en laurier toe aan de jus en laat opkoken.
-
Haal de blinde witlofvinken uit de potjes en schik ze in de hete jus.
-
Laat alles op een zacht vuurtje garen gedurende ± 20 min.
-
Haal de blinde witlofvinken uit de jus en bind de jus indien nodig met wat roux of maïzena.
-
Serveer de vinken op een bord, overgiet met de jus, serveer met een gekookt of gebakken aardappeltje met peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven