Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water. Giet af en laat drogen.
-
Snipper de krulpeterselie fijn.
-
Verhit 2 el boter in een pan en wentel de aardappelen erdoor. Kruid met zwarte peper, nootmuskaat en zout. Meng de krulpeterselie eronder.
-
Warm de oven voor op 180°C.
-
Smelt 2 el boter in een braadpan.
-
Bak de blinde vinken aan alle zijden mooi bruin. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Leg de blinde vinken in een ovenschotel en bak 25 min in de oven. Overgiet regelmatig met het braadvocht.
-
Blus de pan van de blinde vinken met rundsfond. Laat tot ½ inkoken. Klop de mosterd erdoor. Kruid met zwarte peper en zout. Bind met Maïzena express.
-
Pel de uien en snij fijn.
-
Schil de wortelen en snij in niet te dikke schijfjes.
-
Smelt 3 el boter in een steelpan en bak de ui glazig.
-
Roer de wortelen en erwtjes onder de uien. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Blus met 150 ml water. Voeg de tijm en laurier toe en laat 5 min onder deksel stoven.
-
Haal het deksel van de pot en laat het overtollige vocht verdampen.
-
Verdeel de blinde vinken, aardappelen en groenten over het bord. Overgiet het vlees met de saus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven