Bladerdeegtaartje met champignons, brie, gekaramelliseerde peer en fris slaatje

Bladerdeegtaartje met champignons, brie, gekaramelliseerde peer en fris slaatje

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven op 200°C.

  2. Snij met behulp van een grote kom een cirkel van 24 cm Ø uit het bladerdeeg.

  3. Leg op een bakplaat met bakpapier en prik met een vork gaatjes in het deeg.

  4. Leg er een 2de bakpapier en een bakplaat op. Gaar het bladerdeeg 15 min tussen de twee bakplaten in de voorverwarmde oven.

  5. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  6. Pel de look en sjalot en snipper fijn.

  7. Snij de champignons in blokjes van ½ cm. Bak de champignons met de sjalot en look in een pan met boter. Kruid met peper en zout. Schik op het bladerdeegtaartje.

  8. Snij de brie in blokjes en strooi over het taartje.

  9. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Bak ze in een pan met een beetje honing tot ze mooi gekaramelliseerd zijn.

  10. Werk het taartje af met de peren, de frisse salade en een scheutje olijfolie.