Bladerdeeghapje met champignonvulling en zoete aardappeldip
Eieren , Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Steek met de uitsteekvorm 24 kerstboompjes uit het bladerdeeg.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Leg de bladerdeegvormpjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met losgeklopt ei.
-
Bak de bladerdeegkerstboompjes ± 10 min goudbruin in de voorverwarmde oven.
-
Laat de bladerdeeggebakjes afkoelen en hol ze aan de bovenkant uit.
-
Champignonvulling: pel de sjalot en het teentje look en snipper fijn.
-
Maak de champignons proper, verwijder de steeltjes en snij fijn.
-
Laat 2 el boter smelten in een pan en bak de sjalot, look en champignons gaar.
-
Voeg de peterselie en room toe en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout. Mix in de hakmolen tot een crème en giet in een spuitzak.
-
Spuit de crème in de helft van de gebakjes en warm op in de oven op 170°C.
-
Zoete aardappeldip: schil de zoete aardappel en snij in kleine stukken. Doe ze in een glazen kom met 2 el water.
-
Dek de kom af en gaar ze 10 min in de microgolfoven op de hoogste stand.
-
Giet het overtollige water weg en prak de zoete aardappel fijn.
-
Meng de mayonaise en mosterd onder de puree en kruid met peper en zout.
-
Laat afkoelen en vul een spuitzak met de dip.
-
Spuit de dip in de rest van de kerstboomgebakjes.
-
Warm de gebakjes op in de oven op 170°C.
-
Leg de gebakjes op een sneetje coppa.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven