Allergenen

Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voor ± 1,5 kg bladerdeeg

  2. 45f2fc338c709b1c3da22ed300d719d750c5d8c93da620f636d508f374562eb4.jpg

    Maak een glad deeg door de bloem, het water, het zout en 100 g malse boter te kneden.

  3. ed75e597a699e2112811798c013d60166814c97d52f4c1eb561cf40052ebb927.jpg

    Vorm een deegbol, steek in plastic folie en laat goed koelen in de koelkast.

  4. Snij de boter om te toeren (400 g) in fijne schijven, verpak in plasticfolie en koel ook.

  5. 7fe13c7646e789f7dd9171b7fcb4bc15cfa9bf3a26e163abb06b7006f406ffb1.jpg

    Rol het deeg uit in een vierkant en schik alle boter in het midden.

  6. abbf55cfa3adb923ef5479047741f65a1232a267cfe93836515cb647a13b95c1.jpg

    Plooi dicht zoals een enveloppe. Rol rechthoekig uit totdat het 3 keer zo lang is als het breed is. Vouw de plak in. Leg koel in de koelkast.

  7. 4a5986b4448a069616efdc4f004f750e5fade6e8fe01788a5d35b3d2eda5ba02.jpg

    Haal uit de koelkast. Draai de plak deeg een kwartslag en rol nu de andere kant uit. Vouw dit deeg ook weer in 3 en pak in in plasticfolie. Leg in de koelkast en laat min. 30 min rusten.

  8. cb70fae14adf7aae40f6ed6ae3b1cef37275e7742c6da00186f3745980c03b47.jpg

    Herhaal stap 6 nog 2 keer en laat telkens rusten in de koelkast.

  9. Na de 4de toer is het bladerdeeg klaar om te gebruiken.