Bisque van venkel en scampi’s

Bisque van venkel en scampi’s

Allergenen

Schaaldieren , Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hou 8 scampi’s apart. Pel ze, maar laat het staartstukje zitten.

  2. Pel de rest van de scampi’s. Hou de schalen bij en snij het scampivlees in stukjes.

  3. Hou het venkelgroen apart en snij de rest van de knol fijn.

  4. Schil de wortelen en snij in stukjes.

  5. Verwarm de olijfolie in een ruime pan en bak hierin de scampischalen zacht. Voeg de ui, venkel en wortel toe en laat even meestoven tot ze zacht worden. Besprenkel met ouzo en wijn. Laat de alcohol verdampen onder voortdurend roeren.

  6. Voeg tomatenstukjes, visbouillon en paprikapoeder toe. Dek de pan af en laat 30 minuten koken.

  7. Bewerk de bisque met de staafmixer en duw de soep door een puntzeef.

  8. Doe het vocht in een propere pan. Voeg de scampistukjes toe en breng terug aan de kook. Laat 10 minuten koken en mix de soep. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Bak de overgebleven scampi’s in boter.

  10. Verdeel de soep over voorverwarmde kommetjes. Garneer met een gebakken scampi en werk af met wat venkelgroen.

  11. Tip: Dit is een rijke soep, dus hou de porties klein.