Schaaldieren , Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwijder de koppen van de gamba’s en pel ze. Hou koppen en schalen bij. Snij de koppen en schalen in stukken.
-
Reinig de prei. Pel de ui en het teentje look. Snij in grove stukken, samen met de prei, wortel en tomaten.
-
Stoof de koppen en schalen aan in olijfolie. Kruid met piment d’espelette en blus met cognac.
-
Stoof de wortel, ui en prei in een grote kookpot.
-
Voeg de tomaten, look en tomatenpuree toe en laat even meebakken. Overgiet met de wijn.
-
Doe de koppen en schalen erbij. Overgiet met visfond en 8 dl water.
-
Voeg 1 takje basilicum toe en laat 30 min pruttelen onder een deksel.
-
Mix de soep en duw ze door een puntzeef. Breng op smaak met piment d’espelette en zeezout.
-
Breng terug aan de kook en laat de gamba’s garen in de soep.
-
Klop de room dik. Zorg ervoor dat de room wel nog vloeibaar is.
-
Verdeel de gamba’s over voorverwarmde borden en schep de soep erover.
-
Werk af met een el room en verse basilicumblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven