Bisque van gamba’s

Allergenen

Schaaldieren , Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder de koppen van de gamba’s en pel ze. Hou koppen en schalen bij. Snij de koppen en schalen in stukken.

  2. Reinig de prei. Pel de ui en het teentje look. Snij in grove stukken, samen met de prei, wortel en tomaten.

  3. Stoof de koppen en schalen aan in olijfolie. Kruid met piment d’espelette en blus met cognac.

  4. Stoof de wortel, ui en prei in een grote kookpot.

  5. Voeg de tomaten, look en tomatenpuree toe en laat even meebakken. Overgiet met de wijn.

  6. Doe de koppen en schalen erbij. Overgiet met visfond en 8 dl water.

  7. Voeg 1 takje basilicum toe en laat 30 min pruttelen onder een deksel.

  8. Mix de soep en duw ze door een puntzeef. Breng op smaak met piment d’espelette en zeezout.

  9. Breng terug aan de kook en laat de gamba’s garen in de soep.

  10. Klop de room dik. Zorg ervoor dat de room wel nog vloeibaar is.

  11. Verdeel de gamba’s over voorverwarmde borden en schep de soep erover.

  12. Werk af met een el room en verse basilicumblaadjes.