Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Spoel de jasmijnrijst met koud water en laat uitlekken.
-
Breng de rijst aan de kook met 150 ml kokosmelk, 225 ml water en de opengesneden vanillestok. Laat 10 min onder deksel sudderen tot het vocht volledig is opgenomen.
-
Breng ondertussen 250 ml kokosmelk aan de kook met de bruine kandijsuiker. Laat al roerend inkoken tot een siroop (kleine luchtbelletjes worden zichtbaar aan de oppervlakte).
-
Schep tijdens het sudderen 125 ml van de siroop bij de rijst en roer goed op een zacht vuur tot deze siroop volledig is opgenomen. Hou de rest van de siroop apart voor afwerking.
-
Vet de ovenschotel in met zonnebloemolie. Schep de rijst in de schotel en druk aan. Verdeel de overige siroop erover.
-
Bak 30 min op 180°C. Haal uit de oven en laat licht afkoelen.
-
Rooster de kokosschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof.
-
Snij de rijsttaart in 8 stukken. Werk af met de kokosschilfers en serveer lauw.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven