Vis en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de frietaardappelen en snij in schijfjes van 0,5 cm. Laat weken in koud licht gezouten water.
-
Pers de citroen.
-
Kruid de tonijnsteaks met zwarte peper en zout en besprenkel met het citroensap. Laat 30 min marineren in de koelkast.
-
Pel de look en snipper fijn. Pel de rode ui en de zoete uien. Halveer en snij in halve ringen.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de groene en rode paprika en snij in korte reepjes. Verwijder het kroontje van de tomaten en snij in niet te grote stukken.
-
Verhit wat olijfolie in een sauspan. Bak de look met de rode en zoete ui glazig. Voeg de paprika en laurier toe en laat 3 min bakken. Roer de tomatenblokjes en suiker erdoor. Blus met de wijn en laat 10 min sudderen zonder deksel.
-
Schik de tonijnsteaks op de saus en laat 10 min garen. Draai halfweg om.
-
Kook de aardappelen gaar, giet ze af en dep goed droog.
-
Verhit rijkelijk zonnebloemolie in een pan en bak de aardappelschijfjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.
-
Werk de tonijn af met gesnipperde peterselie en serveer met de aardappelschijfjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven