Bierkaassoep met appel en pecanhavermoutcrumble

Bierkaassoep met appel en pecanhavermoutcrumble

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Pel de uien en hak grof.

  3. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in stukken.

  4. Verwarm 2 el olijfolie in een ruime kookpot en stoof de uiringen aan. Kruid met peper en zout en bestrooi met suiker. Laat ze licht karamelliseren. Blus met appelsap en laat even inkoken.

  5. Voeg de appels, de bouillon, het bier, de cayennepeper en de tijmnaaldjes toe en breng aan de kook.

  6. Pureer met de staafmixer als de appels zacht zijn.

  7. Crumble: hak de pecannoten grof en schep de havermoutvlokken, de bloem, de suiker, het zout en de kaneelpoeder erdoor.

  8. Snij de koude boter in blokjes en kneed ze met je vingertoppen door de havermoutmengeling tot je een zandstructuur krijgt.

  9. Spreid uit in een ovenschaal en bak goudbruin krokant in 15 à 20 min.

  10. Snij de korstjes van de brie en snij in stukken. Snij de cheddar in stukjes.

  11. Breng de soep aan de kook en laat de kaas erin smelten.

  12. Laat 5 min sudderen, roer goed door en breng verder op smaak met peper en zout.

  13. Serveer in kommen en werk af met de warme crumble.