Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven tot 170°C.
-
Pruimencompote: snij de pruimen in partjes en verwijder de pitten. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi met de suiker. Leg de kaneelstokjes erbij. Plaats in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn en hun sap lossen. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Zeef de bloem in een kom en meng met bakpoeder, maagzout, kaneel en zout.
-
Klop de eieren met de suiker in een andere kom door elkaar. Voeg de melk en de boter toe. Roer het amandelpoeder, de bosbessenconfituur, het oranjebloesemwater, het citroensap en de geraspte schil erdoor.
-
Spatel het bloemmengsel erdoor en roer kort. Stop met mengen als er nog klonters in het beslag zitten, want die geven de muffins net hun licht kruimelige textuur.
-
Zet papieren vormpjes in een muffinbakplaat en vul ze tot aan de rand met het beslag.
-
Zet de plaat in het midden van de oven en bak in 30 minuten gaar.
-
Laat afkoelen. Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker. Serveer de pruimencompote er bovenop.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven