Bessen cobbler

Bessen cobbler

Allergenen

Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 170°C boven- en onderwarmte.

  2. Schep de rietsuiker, een mespunt zout en de citroenzeste en het sap door de bosvruchten en laat rusten.

  3. Deeg: Meng het citroensap door de melk.

  4. Doe de boter in de bakvorm en plaats in de oven om te laten smelten.

  5. Meng de bloem met het bakpoeder en de suiker in een kom. Voeg de melk toe en klop kort en krachtig.

  6. Haal de bakvorm uit de oven. Draai zodat alle zijden ingestreken zijn met boter. Giet de boter bij het beslag en meng tot een glad mengsel.

  7. Stort het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

  8. Verdeel de bessen erover, maar laat aan alle zijden een rand van 4 cm vrij.

  9. Bak goudbruin en gaar op de middelste ovenrichel in 30 min.

  10. Haal uit de oven en laat licht afkoelen. Serveer met ijs.