Belgische mosselen met verse frietjes

Belgische mosselen met verse frietjes

Allergenen

Selder , Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Warm de friteuse voor op 160°C.

  2. Schil de aardappelen en snij in frieten van 1 x 1 cm. Bak de frieten 4 min voor. De frieten moeten gaar zijn, maar niet gekleurd. Laat gespreid afkoelen op keukenpapier.

  3. Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180°C.

  4. Bak de frieten, vlak voor gebruik, goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.

  5. Spoel de mosselen 3 keer met voldoende water. Laat na de laatste spoelbeurt minstens 10 min rusten in koud water.

  6. Pel de ui en snij in halve ringen. Snipper de selder fijn. Bak de ui en selder in wat boter op een matig vuur verdeeld over 4 mosselpotten. Schep de mosselen uit het water en voeg rechtstreeks bij de gestoofde groenten. Kruid met weinig zout en flink wat zwarte peper.

  7. Kook onder deksel 4 à 6 min op een hevig vuur. Schud halfweg met het deksel even op, zodat de onderste mosselen bovenaan komen.

  8. Haal van het vuur wanneer alle mosselen geopend zijn. Werk af met fijngesnipperde krulpeterselie en serveer onmiddellijk met verse frietjes en mosselsaus.