Bavarois met mirabellen

Bavarois met mirabellen

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verkruimel de koekjes en hou er enkele over voor de versiering.

  2. Klop de room op met 50 gr suiker.

  3. Splits de eieren en klop de eidooiers met 50 gr suiker tot ze wit-schuimig zijn. Klop de eiwitten stijf met 20 gr suiker.

  4. Hou 10 mirabellen apart voor de afwerking. Ontpit de rest en snij in kleine stukjes.

  5. Week de gelatineblaadjes ± 10 minuten in koud water. Verwarm het sap van de mirabellen en los de gelatine erin op. Meng dit onder de platte kaas.

  6. Roer de losgeklopte eidooiers, de stukjes mirabellen en de opgeklopte slagroom eronder. Meng als laatste de stijfgeklopte eiwitten er voorzichtig onder.

  7. Verdeel de verkruimelde koekjes op de bodem van de glazen. Giet de mirabellenbavarois erop.

  8. Zet in de koelkast en laat opstijven.

  9. Schik, net voor het opdienen, de overgebleven mirabellen en 2 kletskopjes in de bavarois.