Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg:
  2. Meng de suiker en de gist met het lauw water en de melk. Meng de bloem en het griesmeel met zout.

  3. Meng het bloemmengsel met de natte ingrediënten, voeg 2 el zonnebloemolie / 200 ml water toe en kneed tot een glad deeg. Dek af met een propere handdoek en laat op een tochtvrije plaats 30 min rijzen.

  4. Verdeel het deeg na het rijzen in stukken van 60 g. Kneed goed door en maak mooie bolletjes. Laat afgedekt nog 30 min rijzen.

  5. Dip:
  6. Pel de look en pers fijn. Snipper de koriander fijn. Rasp de zeste van ½ limoen. Roer de look, koriander en limoenzeste door de Griekse yoghurt. Kruid met zwarte peper en zout. Zet in de koelkast.

  7. Vulling:
  8. Pel de ui en snipper fijn.

  9. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika en chilipeper; snipper beide in fijne blokjes. Snipper de peterselie fijn. Verkruimel de feta.

  10. Verhit wat zonnebloemolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met kurkuma en paprikapoeder. Voeg de paprika en chilipeper toe en laat meebakken.

  11. Haal het gehakt van het vuur en roer er de peterselie en feta door. Laat afkoelen.

  12. Druk de deegbolletjes plat en leg er 50 g vulling op. Knijp de randen naar elkaar toe tot een gevuld bolletje en druk weer voorzichtig plat.

  13. Verhit een antikleefpan met wat zonnebloemolie en bak de batbots aan beide zijden tot ze mooi bruin zijn. Duw ze in de pan nog wat platter.

  14. Serveer de batbots met de yoghurtdip.