Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pluk de basilicum. Hou enkele mooie basilicumblaadjes opzij voor de afwerking. Blancheer de rest van de basilicumblaadjes in een kleine hoeveelheid water en mix glad.
-
Deeg
Klop de dooiers los met de melk. Meng de gist bij het lauwe water. Meng het groene water met de melk en voeg de opgeloste gist toe. Zeef de zelfrijzende bloem en voeg samen met het zout toe aan het vocht. Smelt de boter en giet bij het beslag. Klop het eiwit los en meng als laatste onder het beslag.
-
Laat ± 30 min afgedekt rijzen.
-
Verwarm het wafelijzer en vet in met wat olie.
-
Bak het beslag af in een niet te heet wafelijzer.
-
Meng de zure room en de bloemsuiker en voeg het merg van ½ vanillestok toe.
-
Lepel een dot zure vanilleroom op de wafel en verdeel de verschillende bessen erover. Werk af met wat basilicumblaadjes en strooi er wat bloemsuiker over.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven