Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Zet het blik gecondenseerde melk in de snelkookpan en overgiet met water. Het blik moet ± 3 cm onder water blijven.
-
Sluit de pan en breng aan de kook. Zet het vuur iets lager; de pan mag niet fluiten maar moet wel blijven koken. (*)
-
Haal het blik na 40 min eruit en laat iets afkoelen onder koud stromend water. Je hebt nu karamel (= dulce de leche).
-
Smelt de boter.
-
Verkruimel de koekjes in de blender en meng ze met de gesmolten boter.
-
Bekleed de springvorm met bakpapier en druk het koekjesdeeg aan op de bodem en de rand van de vorm.
-
Laat 20 min opstijven in de koelkast.
-
Open het blik en bestrijk de koekjeslaag met karamel. Als de karamel moeilijk smeerbaar is, roer er dan wat room door. Plaats 20 min in de koelkast.
-
Snij de bananen in plakjes en schik ze op de karamel.
-
Klop de room stijf met wat suiker en bestrijk de taart ermee.
-
Werk af met geraspte chocolade.(*) Heb je geen snelkookpan? Maak de dulce de leche dan in een gewone hoge kookpan en laat het blik gecondenseerde melk 3 u pruttelen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven