Allergenen

Selder , Eieren , Gluten , Lactose , Melk , noten , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat uitdampen.

  3. Verwarm de melk in dezelfde pot en draai de aardappelen door de roerzeef boven de pot, schep door elkaar. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat wat boter erin smelten en hou de puree warm.

  4. Pel de uien en snij in fijne ringen.

  5. Verwarm zonnebloemolie in een ovenvaste pan en braad de worsten aan alle zijden goudbruin. Haal uit de pan en leg op een bord.

  6. Smelt een klontje boter in dezelfde pan en leg de uiringen erin. Kruid met peper en zout. Voeg tijm en laurier toe en bestrooi met suiker. Roerbak enkele min en schik de worsten erop. Giet het vrijgekomen vocht erbij en zet 20 min in de oven. Draai de worsten halverwege om.

  7. Haal de worsten uit de ovenschaal en hou warm. Laat de uien kort karamelliseren en bestrooi met bloem. Laat 1 min bakken en besprenkel met wijnazijn. Laat uitdampen en blus met rode wijn en sojasaus. Laat inkoken en voeg de fond toe. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de puree over de borden, schik de worst erop en werk af met rode wijnsaus.