Allergenen

Eieren , Melk , Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Gaar de eiermie volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  2. Verhit wat arachideolie in een wok en roerbak de wokgroenten gaar.

  3. Smelt de boter in een sauspan en roer 40 g bloem erdoor met een klopper. Blus langzaamaan en al roerend met de melk en breng aan de kook. Laat sudderen tot een dikke saus.

  4. Roer de sojasaus, ketjap, sambal, het currypoeder, de kurkuma, het gember-, look- en chilipoeder erdoor.

  5. Schep de saus en de eiermie bij de wokgroenten en meng goed.

  6. Giet 2 cm dik in een ingevette ovenschotel van 15 x 30 cm en dek af met vershoudfolie. Laat min. 2 u opstijven in de koelkast.

  7. Paneren

    Snij in stukken van 5 x 6 cm en paneer. Meng het paneermeel met het paprikapoeder.

  8. Haal de bamischijven eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en tot slot door het paprikapaneermeel.

  9. Frituur goudbruin op 175°C.

  10. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.