Selder en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Balletjes
Rasp de courgette fijn. Meng onder het gehakt met de droge kruiden. Rol nu de balletjes.
-
Verhit wat olijfolie in een antikleefpan en bak de balletjes goudbruin.
-
Pel de ui en de look. Snipper fijn.
-
Schil de wortelen. Snij ze samen met de selder in stukken van 2 cm. Snij de champignons in 4.
-
Schil de 2 soorten aardappelen. Snij de vastkokende aardappelen in vrij grote stukken en de bloemige aardappelen in kleine blokjes.
-
Saus
Verhit wat olijfolie in een stoofpot. Bak de ui en look glazig. Roer de tijm, rozemarijn en Provençaalse kruiden erdoor.
-
Voeg de selder, wortelen, champignons en tomatenpuree toe en roerbak 3 min. Blus met rode wijn en laat inkoken.
-
Voeg de aardappelblokjes en het bouillonblokje toe en bevochtig met de passata en 100 ml water.
-
Laat op een zeer zacht vuur 30 min garen onder deksel.
-
Kruid rijkelijk met zwarte peper en zout. Voeg de balletjes toe aan de saus en laat nog 20 min afgedekt verder garen.
-
Verwijder de takken rozemarijn en tijm.
-
Afwerking
Werk af met fijngesnipperde basilicum en gemalen pecorino.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven