Bakblik appelcake

Bakblik appelcake

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Klop de zachte boter met 200 g suiker en een snuifje zout romig in de keukenmachine of met de handmixer.

  3. Klop de eieren er één voor één door.

  4. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de mengkom en mix samen met de melk tot een glad beslag.

  5. Bekleed het bakblik met bakpapier, schep het beslag in de vorm en strijk glad.

  6. Schil de appels, steek het klokhuis eruit en snij het vruchtvlees in blokjes. Bestrooi de appelblokjes met kaneel en de resterende suiker, schep alles goed om. Strooi de appelblokjes over het beslag.

  7. Bak de cake in 40 minuten goudbruin en gaar.

  8. Laat de cake in de vorm afkoelen.

  9. Bestrooi met poedersuiker en serveer.