Eieren , Gluten , Lactose , Melk , noten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Briochedeeg (de dag voordien)
Laat de boter op kamertemperatuur komen en snij in stukjes. Doe de gist in het lauwe water en roer los.
-
Doe de bloem, suiker en eieren in de kom van de keukenrobot, giet het gistwater er in het midden bij. Strooi een snuifje zout aan de kant op de bloem (de gist komt best niet in aanraking met het zout, want dan rijst het deeg niet). Zet de kneedhaak op de machine en laat de ingrediënten kneden. Voeg daarna de stukjes boter er beetje bij beetje bij, en blijf kneden tot je een glad deeg bekomt dat loskomt van de wand.
-
Neem het deeg uit de kom en leg in een kom met wat bloem (het deeg zal nog wat kleven). Leg er een vochtige doek op en laat 1 u rijzen op kamertemperatuur tot het deeg verdubbeld is in volume. Dek daarna af met plasticfolie en zet voor 1 nacht in de koelkast.
-
’s Anderendaags
Haal het deeg uit de koelkast, strooi wat bloem op het werkvlak en snij het deeg in 2 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een rechthoek van 30 x 50 cm.
-
Bestrijk elke rechthoek met de hazelnootpasta.
-
Rol het deeg in de breedte op tot een grote rol.
-
Snij de rol in de lengte middendoor. Als dit moeilijk gaat, leg het deeg dan even in de koelkast tot de vulling opgesteven is.
-
Leg de 2 helften van elke rol naast elkaar met de snijkanten naar boven en weef de ene helft over de andere.
-
Schik een bakpapier in de bakvormen en leg elke geweefde babka in een ronde in de bakvorm. Laat verdubbelen in grootte door gedurende 1 u 30 min te laten rijzen op kamertemperatuur of steek in een oven van 30°C.
-
Warm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Klop een ei los en strijk de babka’s hiermee in. Zet in de voorverwarmde oven en bak gedurende 30 min.
-
Siroop
Zet de suiker op met het water in een pannetje en breng tot aan het kookpunt tot alle suiker gesmolten is. Strijk de gebakken babka’s in met de suikersiroop en laat afkoelen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven