Avocado panna cotta met kiwisalade en lemon curd

Avocado panna cotta met kiwisalade en lemon curd

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Panna cotta

    Laat de gelatine weken in koud water.

  2. Snij de vanillestok open en schraap het merg eruit. Breng het merg en opengesneden vanillestok met de suiker en kokosmelk aan de kook. Haal van het vuur, verwijder de vanillestok en roer de gelatine erdoor.

  3. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees voorzichtig uit de schil. Bewaar de schil. Mix het vruchtvlees met het citroensap tot een fijne puree. Mix door de kokosmelk.

  4. Vul de schil van de avocado terug op met de panna cotta en laat opstijven in de koelkast. Je kan het stabiliseren met proppen aluminiumfolie.

  5. Lemon curd

    Snij de boter in blokjes. Klop de eieren met de suiker en het citroensap los en breng al roerend met de klopper aan de kook op een matig vuur.

  6. Laat even opkoken en haal van het vuur. Laat 5 min afkoelen. Mix de blokjes boter erdoor met een staafmixer. Bewaar in een spuitzak in de koelkast tot gebruik.

  7. Kiwisalade

    Schil de kiwi’s en snij in blokjes. Snipper de munt en basilicum fijn. Roer de kiwistukjes door de suiker en gesnipperde kruiden.

  8. Werk de panna cotta af met de kiwisalade en spuit de lemon curd ertussen.