Avocado met wasabi en sashimi van zalm in gemberdressing

Avocado met wasabi en sashimi van zalm in gemberdressing

Allergenen

Vis , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de ciabatta in flinterdunne sneetjes. Rol ze nog iets platter met de deegrol.

  2. Bak het brood goudbruin en krokant in hete olijfolie. Kruid met versgemalen peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Snij de avocado’s in 2 en verwijder de pit. Haal met een lepel het vruchtvlees eruit.

  4. Verwarm 2 eetlepels water in een pannetje, op een laag vuur. Roer er 2 eetlepels fijne suiker door tot deze opgelost is. Laat de suikersiroop afkoelen. Meng hem dan samen met de avocado’s, het limoensap en 1 koffielepel wasabi tot een gladde puree. Kruid met zout en versgemalen peper.

  5. Schil de gember en rasp hem.

  6. Snij de zalm in kleine blokjes.

  7. Meng voor de gemberdressing de rijstazijn, sherry, sojasaus en geraspte gember.

  8. Snij de lente-uitjes in schuine fijne ringetjes en snij de korianderblaadjes fijn.

  9. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.

  10. Bestrijk de sneetjes brood met de avocadopuree. Verdeel de blokjes zalm erover. Lepel de gemberdressing erop.

  11. Werk af met lente-ui, korianderblaadjes en sesamzaadjes