Aubergineburger met tomaat, mozzarella en basilicum

Aubergineburger met tomaat, mozzarella en basilicum

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de aubergines in schijven van 1 cm. Kruid ze met zeezout en peper van de molen.

  2. Pluk de basilicumblaadjes en snipper een deel fijn. Verdeel de fijngesnipperde basilicum over de aubergineplakjes. Besprenkel ze met olijfolie. Laat ze een 10-tal minuten marineren.

  3. Was de tomaten en verwijder het kroontje. Snij de tomaten in plakjes van 1 cm.

  4. Snij de mozzarella ook in plakjes van 1 cm. Kruid ze met wat zeezout en peper.

  5. Beleg een schijf aubergine met een schijf tomaat en mozzarella. Werk af met 1 of 2 blaadjes basilicum. Steek alles vast met een prikker. Herhaal dit tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Kruid met Provençaalse kruiden.

  6. Gril de aubergineburgers op een zachte barbecue gedurende ± 5 minuten tot de kaas begint te smelten en alles lichtbruin gebakken is.

  7. Serveer onmiddellijk.