Aubergineballetjes in huisgemaakte tomatensaus

Kooktips

water

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Snij de aubergines in blokjes van 2,5 cm en meng ze op een grote met bakpapier beklede bakplaat met 75 ml olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout.

  3. Bak goudbruin en gaar in 30 min en schep halverwege om.

  4. Hak de aubergines tot een grove puree. Schep in een kom en zet 30 min in de koelkast.

  5. Saus

    Pel de look en snipper fijn.

  6. Verhit een scheut olijfolie en bak de look 1 min. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak. Overgiet met de gepelde tomaten, voeg de suiker, de fijngesneden oregano, het paprikapoeder, de espelettepeper, 1 kl zout en de versgemalen zwarte peper toe en laat de saus al roerend even bakken.

  7. Overgiet met 400 ml water en breng aan de kook. Laat 10 min sudderen.

  8. Balletjes

    Snij de basilicum- en peterselieblaadjes fijn.

  9. Pel de 2 tenen look en snipper fijn.

  10. Splits 1 ei en doe de eidooier bij de koude auberginepuree, samen met een volledig ei. Voeg de basilicum, de peterselie, de ricotta, de Parmezaanse kaas, de look, de bloem en het broodkruim toe. Meng en kruid met peper en zout. Kneed stevig door elkaar en vorm met ingeoliede handen 16 à 18 golfballen.

  11. Bak de aubergineballen goudbruin in olie en schik ze in een ovenschaal.

  12. Overgiet met de tomatensaus en zet nog 20 min in de oven.

  13. Scheur de basilicumblaadjes fijn.

  14. Werk af met basilicum, bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer.