Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snij de aubergines in de lengte middendoor. Bestrijk het snijvlak met olijfolie, druk de helften terug tegen elkaar en verpak in aluminiumfolie.
-
Leg 45 min in de voorverwarmde oven.
-
Pel de look en snipper fijn.
-
Bak het gehakt rul in olijfolie en voeg de looksnippers toe. Roerbak.
-
Overgiet met de passata. Kruid met peper, zout en espelettepeper.
-
Rits de tijmnaaldjes los tot je 3 el bekomt en voeg bij de saus. Scheur ¾ van de basilicum in stukjes en roer door de saus.
-
Laat de saus op een zacht vuur 30 min sudderen.
-
Haal de aubergines uit de oven en schraap het zachte vruchtvlees er met een lepel uit tot op 1 cm dikte (± 4 el). Let op dat je de schil niet beschadigt.
-
Vul ze met de vleessaus.
-
Laat de mozzarella uitlekken en snij daarna in plakken. Dek de vleessaus ermee af.
-
Halveer de tomaatjes en verdeel over de aubergines.
-
Plaats nog 10 min in de oven, tot de kaas gesmolten is.
-
Bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven