Pindanoten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 140°C.
-
Snij de komkommer in de lengte middendoor en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij het vruchtvlees in repen van 5 cm lang en 5 mm dik.
-
Schil de wortels en snij ze zoals de komkommer.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika. Snij de paprika in repen.
-
Maak de boontjes schoon.
-
Snij de ananas in blokjes van 1,5 cm.
-
Breng een pot licht gezouten water aan de kook en voeg 15 cl rijstazijn toe.
-
Blancheer de groenten in porties; komkommer 30 sec, bloemkool en paprika 1 min, bonen en wortels 2 min.
-
Laat uitlekken. Stort op een bakplaat samen met de ananas en laat 15 min drogen in de oven.
-
Saus: pel de ui en teentjes look. Snipper de ui fijn en pers de teentjes look. Schil en rasp de gember.
-
Maal de macadamianoten fijn. Maal de pinda’s apart.
-
Roerbak de ui, look en gember in een wok met olie op middelhoog vuur. Voeg na 1 min de macadamianoten en kurkuma toe. Bak 30 sec mee en roer alles goed om. Voeg de pinda’s en de rest van de azijn en evenveel water toe.
-
Breng aan de kook en voeg de groenten toe. Laat sudderen tot de groenten beetgaar zijn (voeg gelijke hoeveelheden azijn en water toe als het te droog is).
-
Breng op smaak met suiker en zout.
-
Roer goed door en laat afkoelen. Plaats minstens 1 u in de koelkast maar liefst een hele nacht.
-
Garneer met fijngesneden chilipepers, sesamzaadjes en korianderblaadjes. Atjar is 3 à 4 dagen houdbaar in de koelkast.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven