Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de asperges van het kopje naar beneden* en verwijder het houterige uiteinde.
-
Leg de asperges tijdens het schillen plat op een omgekeerd potje en hou ze vast aan het kopje, zo is er veel minder kans dat ze breken.
-
Kook de asperges in water met een klontje boter en zout. Je hebt 2 opties: zet de asperges op in koud water, laat opkoken, zet direct af en laat even rusten in het water. Optie 2: kook het water, leg de asperges erin, laat 4 à 5 min koken en haal ze direct uit het kokende water.
-
Bewaar 1 dl van het aspergekookvocht.
-
De asperges moeten zacht aanvoelen, maar nog steeds een beetje krokant zijn.
-
Kook de eieren hard in water met een scheut azijn.
-
Pel de eieren en hak fijn.
-
Was, pluk en hak de peterselie fijn.
-
Saus: neem 1 dl aspergekookvocht en zet op het vuur.
-
Voeg de boter beetje per beetje al roerend toe en laat kort opkoken.
-
Voeg de gehakte eitjes en peterselie toe. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
-
Voorzie 5 asperges per persoon en schik ze met de koppen naar links op een bord.
-
Verdeel het ei-peterseliemengsel over de asperges en serveer.*Met de schillen kan je een overheerlijke aspergesoep maken.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven