Artisjokgazpacho

Allergenen

Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de artisjok tot aan de artisjokbodem. Lepel de ‘pluis’ uit de kern. Snij de artisjok bodem in stukken.

  2. Pel de ui en look. Snipper alles fijn.

  3. Trek de draden van de witte selder en snij in grove stukken.

  4. Verhit wat olijfolie in een kookpot en bak de ui, look en selder glazig.

  5. Roer de artisjokharten erdoor.

  6. Blus met kippenbouillon en laat 30 min koken met het kruidentuiltje.

  7. Voeg de melk en spinazie toe en kook nog 5 min.

  8. Haal van het vuur, verwijder het kruidentuiltje en mix de soep fijn. Breng op smaak met zwarte peper, zout en citroensap.

  9. Zet in de koelkast om af te koelen.

  10. Lepel de zaadjes uit de komkommer en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  11. Serveer de ijskoude gazpacho met blokjes komkommer en een blaadje munt.

  12. Besprenkel met wat olijfolie.