Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwijder de buitenste bladeren van de artisjok tot aan de artisjokbodem. Lepel de ‘pluis’ uit de kern. Snij de artisjok bodem in stukken.
-
Pel de ui en look. Snipper alles fijn.
-
Trek de draden van de witte selder en snij in grove stukken.
-
Verhit wat olijfolie in een kookpot en bak de ui, look en selder glazig.
-
Roer de artisjokharten erdoor.
-
Blus met kippenbouillon en laat 30 min koken met het kruidentuiltje.
-
Voeg de melk en spinazie toe en kook nog 5 min.
-
Haal van het vuur, verwijder het kruidentuiltje en mix de soep fijn. Breng op smaak met zwarte peper, zout en citroensap.
-
Zet in de koelkast om af te koelen.
-
Lepel de zaadjes uit de komkommer en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
-
Serveer de ijskoude gazpacho met blokjes komkommer en een blaadje munt.
-
Besprenkel met wat olijfolie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven