Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Breek de steel tot vlak na de bladeren af. Zo trek je de harde vezels mee.
-
Wrijf het snijvlak onmiddellijk in met limoen om verkleuring tegen te gaan.
-
Verwijder de onderste harde blaadjes.
-
Snij bovenaan ¼ van de artisjok weg met een getand mes.
-
Wrijf het snijvlak in met limoensap.
-
Breng een grote pan water aan de kook en voeg 2 eetlepels azijn per liter water toe.
-
Leg de artisjok hierin, met het snijvlak naar onder.
-
Leg er een bord op, zodat de artisjok niet gaat drijven.
-
Laat hem, vanaf het moment dat het water weer kookt, 30 minuten koken. De artisjok is gaar als je het onderste blaadje kan aftrekken en hij onderaan zacht is. Indien dit niet zo is, laat hem dan nog verder koken en controleer elke 10 minuten. Laat de artisjok ondersteboven uitlekken in een vergiet.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven