Arroz de pato

Arroz de pato

Rijst met eend

Allergenen

Selder , Lactose , Melk , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en de look. Snipper fijn.

  2. Verhit wat zonnebloemolie in een kookpot. Bak de ui en ½ van de look glazig. Roer de juliennegroenten erdoor. Blus met rode wijn en laat verdampen.

  3. Bevochtig met het water en breng aan de kook met het laurierblad.

  4. Verwijder het vel en vet van de eend.

  5. Halveer de chorizo.

  6. Voeg een stuk chorizo, de spekblokjes en de eend toe aan het vocht en laat 30 min rustig sudderen zonder deksel.

  7. Zeef en haal eend en chorizo uit de groenten. Bewaar het vocht. Het spek en de groenten mogen weg.

  8. Snij het stuk gekookte chorizo in fijne blokjes. Snij de eend in fijne repen.

  9. Verhit wat zonnebloemolie in een kookpot. Bak de overige look met de blokjes chorizo. Roer de rijst erdoor en laat even meebakken. Blus met 500 ml van de getrokken bouillon. Kruid met zout en laat 10 min heel rustig garen onder deksel. Roer de eend erdoor.

  10. Verwarm de oven voor op 180°C.

  11. Schep de rijst in een ovenschotel.

  12. Snij het tweede stuk chorizo in schijfjes en verdeel over de rijstschotel. Zet 10 min in de voorverwarmde oven. Werk af met paprikapoeder en gesnipperde koriander.