Appeltaart 2.0

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Zet het blik gecondenseerde melk onder water in een kookpot. Breng rustig aan de kook en laat 2 u sudderen. Zorg dat het blik altijd onder water staat. Haal het blik uit het water en laat afkoelen.
-
Doe ½ van het blik in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
-
Schil de appels en snij in blokjes. Halveer de vanillestok in de lengte en schraap het merg eruit.
-
Smelt wat boter in een pan en wentel de appelblokjes erdoor. Voeg het merg van de vanillestok, ½ van de rietsuiker en citroensap toe. Haal uit de pan en laat afkoelen.
-
Breng het appelsap met de suiker aan de kook. Voeg de agar-agar toe en laat binden. Giet uit in een bord en laat opstijven tot gel in de koelkast. Mix de gel met een staafmixer tot een crème. Bewaar in een spuitzak in de koelkast.
-
Verkruimel de zandkoekjes met de kaneel.
-
Pluk de helft van de muntblaadjes. Mix kort met de rest van de rietsuiker tot ‘groene’ suiker.
-
Klop de room tot slagroom met de poedersuiker. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
-
Zet een streep gecondenseerde melk op het bord. Duw de appelblokjes in een serveerring en dresseer op een bord. Spuit de appelgel en wat dotjes gecondenseerde melk errond. Lepel de slagroom erop en strooi wat zandkoekjeskruim erbij. Werk af met de muntsuiker en blaadjes munt.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven