Eieren , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de appels, snij in 4 en verwijder het klokhuis. Snij in gelijke stukjes.
-
Laat de rozijnen weken in rum.
-
Rol het bladerdeeg dun uit tot een rechthoek, zo groot als een bakplaat.
-
Bestrooi het bladerdeeg met een laagje paneermeel. Zo raakt de bodem minder vochtig als je straks de appels en rozijnen erop schikt.
-
Voeg suiker en kaneelpoeder toe aan de appelstukjes en meng.
-
Haal de geweekte rozijnen uit de rum. Voeg toe aan de appels en meng. Giet een beetje van de rum onder de appel-rozijnenmengeling.
-
Schik de appel-rozijnenmengeling in het midden van het bladerdeeg.
-
Vouw eerst het bovenste stuk deeg over de mengeling en daarna het onderste stuk.
-
Draai het deeg voorzichtig om en leg met de naad naar beneden in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht.
-
Klop het ei los en strijk de bovenkant van het deeg in met wat eigeel. Snij de bovenkant op een aantal plaatsen in, zodat de hete dampen wegkunnen.
-
Zet de appelstrudel in de voorverwarmde oven en bak gedurende 20 à 30 min.
-
Vanillesaus: snij de vanillestok middendoor en schraap het merg eruit.
-
Giet de melk en room in een steelpannetje. Voeg het merg van de vanillestok toe en warm op.
-
Giet de suiker erbij en laat al roerend smelten.
-
Klop de eigelen los in een kommetje. Giet de opgewarmde melk erbij en klop los.
-
Giet terug in het steelpannetje en blijf op een zacht vuur kloppen tot de vanillesaus licht bindt. Let op dat de eieren niet stollen en de saus niet schift.
-
Haal de appelstrudel uit de oven en snij in stukken.
-
Verdeel de vanillesaus op het bord. Schik een stuk appelstrudel op het bord en bestrooi met bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven