Appelstrudel met ricottadeeg

Appelstrudel met ricottadeeg

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Klop de ricotta, de suiker, de melk en het ei met de zonnebloemolie los in de mengkom van een keukenrobot.

  2. Voeg de bloem, het bakpoeder en een snuifje zout toe. Kneed het geheel tot een gladde bol.

  3. Dek de bol af met plastic folie en laat minstens 30 min opstijven in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Verwijder het klokhuis uit de appels en snij het vruchtvlees met schil in blokjes.

  6. Meng de appelblokjes met de kandijsuiker, de rozijnen en een snuifje kaneel in een kom.

  7. Rol het deeg na rusttijd uit tot een zeer dunne (rechthoekige) bodem op een bebloemd werkoppervlak.

  8. Bedek de deegbodem met amandelpoeder en verdeel de appelmengeling erover.

  9. Rol het deeg op en leg op een bakplaat met bakpapier.

  10. Bak 35 à 40 min in de voorverwarmde oven.

  11. Haal uit de oven. Bestrooi met poedersuiker en serveer.