Appelbeignets met kaneel en speculoosijs

Appelbeignets met kaneel en speculoosijs

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Splits de eieren. Klop de eigelen los met 20 g suiker.

  2. Smelt de boter.

  3. Klop het bier, de kaneel en de gesmolten boter onder de losgeklopte eigelen.

  4. Zeef de bloem en roer voorzichtig onder het beslag.

  5. Klop de eiwitten stijf. Klop de overige suiker en een snuifje zout eronder.

  6. Spatel de eiwitten onder het beslag.

  7. Verwarm de friteuse voor op 180°C.

  8. Schil de appels. Verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij de appel in schijven van 1,5 cm.

  9. Haal de appelschijven per stuk door het beignetbeslag en frituur per 2 in de warme friteuse. Draai elk appelschijfje tijdens het frituren om zodat beide kanten mooi bruin bakken.

  10. Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.

  11. Serveer warm met een bol speculoosijs.