Appel in de oven opgevuld met lamsgehakt en dadels en tahinsaus

Appel in de oven opgevuld met lamsgehakt en dadels en tahinsaus

Allergenen

Melk , sesamzaad en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Saus

    Kook de suiker en het water op tot karamel. Blus met de rode wijnazijn en karnemelk. Voeg de tahin toe en kruid met peper, zout en komijnpoeder. Laat inkoken tot sausdikte.

  2. Smelt de boter in de microgolf.

  3. Verwijder het klokhuis en een deeltje van de binnenkant van de appels met een parisiennelepel. Draai de appels in de gesmolten boter en schik ze in een ovenschaal.

  4. Pel de ui en look en snipper fijn. Snij de dadels in kleine stukken. Meng onder het lamsgehakt.

  5. Vul de appels op met het lamsgehakt en overgiet met de rest van de gesmolten boter.

  6. Verwarm de oven op 180°C.

  7. Bak de appels 20 min in de voorverwarmde oven.

  8. Serveer met de tahinsaus.