Andijviestoemp met gezouten spek
Valérie
spar laneffe
Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de andijvie fijn en spoel grondig.
-
Schil de aardappelen, snij in kleinere stukken en spoel.
-
Doe een bodem water met een snuifje zout in een kookpot en laat het water koken.
-
Voeg eerst de gesneden andijvie toe en leg daarbovenop de stukjes aardappel. De aardappelen zullen garen door de stoom van de andijvie. Laat 15 à 20 min koken.
-
Pel de tenen verse look en hak fijn.
-
Snij de speksneden in 2. Bak ze in een hete pan (zonder boter). Haal de gebakken sneden uit de pan, smelt een klontje boter en voeg de fijngesnipperde look toe. Bak de look.
-
Giet de aardappelen en andijvie af en laat wat uitlekken.
-
Doe terug in de kookpot en stamp fijn met een pureestamper. Kruid met peper en nootmuskaat.
-
Voeg de gebakken look toe en meng alles onder elkaar.
-
Verdeel de andijviestoemp over de borden en schik er 2 stukken gebakken spek naast.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven