Ananasconfituur

Ananasconfituur

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. (voor ± 700 ml)

  2. Schil de ananas, snij de harde kern weg en snij in kleine stukjes.

  3. Reinig de bokaaltjes en deksels met kokend water en zet omgekeerd op een schone doek.

  4. Schil en rasp de gember.

  5. Doe de ananasstukjes in een ruime kookpot met het citroen- en limoensap en de kokos. Laat even stoven en licht karamelliseren.

  6. Giet het sinaasappelsap in de blender en voeg de geraspte gember en het ananasmengsel toe. Mix kort en giet terug in de pot.

  7. Breng aan de kook en roer de suiker erdoor.

  8. Laat 4 min koken.

  9. Draai de gereinigde bokaaltjes om. Vul ze tot de rand, schroef het deksel erop en draai ze om. Laat afkoelen en draai ze dan pas terug om.

  10. Bewaar op een koele, donkere plaats.