Amêijoas à bulhão pato (schelpjes op Portugese wijze)
Lactose , Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Laat de vongole min. 30 min trekken in koud water. Giet af en spoel proper.
-
Pel de look en snij in fijne schijfjes.
-
Snipper de koriander en platte peterselie, met steeltjes, fijn.
-
Verhit rijkelijk olijfolie met de look in een kookpot.
-
Voeg de steeltjes van de groene kruiden toe.
-
Blus met de witte wijn en breng aan de kook.
-
Voeg de vongole toe. Kruid met zwarte peper en zout. Laat zachtjes koken onder deksel tot de schelpen allemaal geopend zijn.
-
Schep de schelpjes met een schuimspaan op het serveerbord.
-
Laat de saus met de boter 1 min verder inkoken op hevig vuur.
-
Overgiet de schelpjes met de saus en werk af met de overige gesnipperde kruiden.
-
Serveer met partjes citroen en geroosterd toastbrood.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven