Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Klop de eieren, suiker, yoghurt, olie en vanille-extract in de keukenrobot tot een egaal mengsel.

  2. Doe het amandelmeel in een andere kom en zeef de bloem en het bakpoeder erover. Meng door elkaar.

  3. Voeg het bloemmengsel lepel per lepel toe aan het eiermengsel en klop door elkaar.

  4. Verwarm de oven voor op 160°C (hete lucht).

  5. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met olie.

  6. Giet het beslag in de springvorm. Verstop er een hele amandel of porseleinen figuurtje in. Zet in de voorverwarmde oven en bak 30 à 35 min. Check met een prikker of de taart gaar is (er mag geen deeg aan de prikker blijven hangen).

  7. Vanillesiroop: doe het water en de suiker in een pannetje. Snij de vanillestok middendoor en schraap het merg eruit. Voeg het merg samen met de stok toe aan de siroop. Laat 6 à 8 min op zacht vuur inkoken, tot de siroop stroperiger wordt.

  8. Haal de taart uit de oven, verwijder de springvorm en verdeel de vanillesiroop over de warme taart. Bewaar de stok voor de afwerking.

  9. Dien warm op of laat afkoelen in de koelkast en serveer de volgende dag voor nog meer smaak. Versier de taart met de apart gehouden vanillestok.