Amandelcake met citroen en granaatappel

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. Smelt de kokosolie op een laag vuur en laat afkoelen.

  3. Meng de bloem met het amandelpoeder, bakpoeder en mespunt zout.

  4. Mix de eieren samen met de suiker dik en romig. Mix de yoghurt, kokosolie en citroensap en -zeste er daarna door.

  5. Spatel het bloemmengsel voorzichtig door het eimengsel, meng niet te lang.

  6. Bekleed het bakblik met bakpapier en giet het beslag erin.

  7. Strooi 60 g granaatappelpitten over de cake en bak goudbruin en gaar in 50 min.

  8. Glazuur: breng het granaatappelsap met de suiker aan de kook en laat 5 min inkoken op een laag vuur. Haal de pan van het vuur en voeg de maïzena onder voortdurend roeren toe. Zet de pan weer op het vuur en roer enkele min tot het glazuur is ingedikt en aan de bolle kant van een lepel blijft kleven.

  9. Lepel 4 el glazuur over de cake als hij uit de oven komt. Bestrooi met de rest van de granaatappelpitten.

  10. Laat minstens 30 min afkoelen in het bakblik, haal uit het blik en laat nog 10 min afkoelen op een rooster.

  11. Schenk er nog wat glazuur over en laat helemaal afkoelen.

  12. Serveer met de rest van het glazuur en Griekse yoghurt.