Adjaruli khachapuri met spinazie

Adjaruli khachapuri met spinazie

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg

    Giet de lauwe melk en het water samen in een maatbeker.

  2. Doe ½ van de vloeistof in een kommetje en laat de suiker en het zout erin oplossen. Roer de gist erdoor en laat 15 min rusten.

  3. Doe de bloem in de keukenmachine met kneedhaak. Maak een put in de bloem en strooi het zout op de rand.

  4. Giet de olie, het gistmengsel en de rest van de watermelk in de put en meng op trage snelheid, tot er zich een deegbal vormt.

  5. Kneed 10 à 15 min verder met de hand. Vorm er een bal van en leg in een kom onder een doek. Laat 1 u rijzen op een warme plek.

  6. Verwarm de oven voor op 240°C.

  7. Vulling

    Laat de spinazie ontdooien, knijp het overtollige vocht eruit en hak fijn.

  8. Schep de verschillende kaassoorten erdoor en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Verdeel het deeg in 4 bolletjes van 150 g en rol elk bolletje uit tot een ovaal op bakpapier. Leg op elke bakplaat 2 ovalen.

  10. Verdeel de vulling over de deeglappen en laat 1 cm van de rand vrij.

  11. Vouw de randen over een stuk van de vulling zodat je een kaaskorst bekomt. Dek af en laat 15 min rusten.

  12. Bak goudbruin en gaar in 15 min in de voorverwarmde oven. De kaas moet volledig gesmolten en licht gekleurd zijn.

  13. Haal uit de oven. Maak een kuiltje in het midden van de kaas, breek de eieren erin en leg er een plakje kruidenboter op.

  14. Bak nog enkele min tot het eiwit gestold is.

  15. Haal uit de oven en serveer meteen.