Abrikozenmuffins geparfumeerd met oranjebloesem

Abrikozenmuffins geparfumeerd met oranjebloesem

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Snij de abrikozen in stukjes.

  3. Laat de boter smelten.

  4. Klop de eieren los met de suiker. Voeg de gesmolten boter, yoghurt en het oranjebloesemwater toe.

  5. Schep de abrikozenstukjes door de bloem en spatel in een beweging door het eimengsel zonder veel te roeren.

  6. Vul de vormpjes en bak in 30 à 35 min goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

  7. Rooster de amandelschilfers en laat afkoelen.

  8. Laat de cakejes afkoelen op een rooster.

  9. Klop de bloemsuiker door de Griekse yoghurt en bestrijk de nog warme cakejes.

  10. Bestrooi met amandelschilfers.