Aardbeientaart
Kookgerei
Taartvorm Ø 24 cm (1), Bakpapier (1)
Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kruimeldeeg
Meng de malse boter met de suiker.
-
Kneed het ei, de bloem en het zout erdoor.
-
Pak in met plasticfolie en laat 1 u rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
Bestuif het werkoppervlak met bloemsuiker en rol het deeg uit tot een dikte van 8 mm.
-
Vet de taartvorm in met boter en bestrooi met een laagje bloem.
-
Leg het deeg in de taartvorm en snij de randjes mooi bij.
-
Bedek met bakpapier en beleg met bakparels of gedroogde bonen/ erwten.
-
Bak 23 min op 175°C. Verwijder de bakparels en laat nog 2 min bakken. Ontvorm en laat afkoelen.
-
Crème Suisse
Laat de gelatine weken in koud water.
-
Snij de vanillestok open en schraap het merg eruit.
-
Verwarm de melk met de suiker, de vanillestok en het vanillemerg op een zacht vuur.
-
Klop de eidooiers los met het puddingpoeder.
-
Verwijder de vanillestok uit de melk.
-
Giet 1/3 van de melk al kloppend bij de eidooiers. Klop dit mengsel goed door en giet de rest van de melk erbij.
-
Plaats op een matig vuur en blijf roeren met een klopper tot een gebonden pudding. Haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor.
-
Bedek de pudding met plasticfolie en laat afkoelen tot 30°C.
-
Klop de slagroom op en spatel door de pudding.
-
Vul de taartbodem met de pudding en laat goed opstijven.
-
Afwerking
Ontkroon de aardbeien en snij in schijfjes. Bedek de pudding met aardbeien en bestrooi met bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven