Aardbeiensoepje met basilicumijs, basilicum-limoencake en mascarpone
Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Aardbeiensoepje
Kook de suiker met het water. Pers het sap van de limoen en ½ citroen. Voeg samen met de zwarte peperkorrels toe aan het suikerwater. Laat 5 min trekken.
-
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij in stukken. Zeef de suikersiroop over de gesneden aardbeien. Pureer met een handmixer.
-
Basilicumijs
Pluk de basilicumblaadjes tot je 40 g bekomt. Was de basilicum, laat goed uitlekken en dep droog. Blender de blaadjes met het sap van ½ citroen en de bloemsuiker tot een fijne pasta.
-
Roer de mascarpone los en meng de Griekse yoghurt eronder, tot je geen klontertjes meer hebt.
-
Meng onder de basilicumpasta en roer alles goed om.
-
Draai het ijs in een ijsmachine en zet in de diepvries tot gebruik.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Basilicum-limoencake
Pluk de basilicumblaadjes en mix heel fijn met de lauwe melk.
-
Roer de boter en suiker tot een zachte massa. Klop de eieren erdoor.
-
Zeef de bloem boven het mengsel en roer samen met het bakpoeder en een snuifje zout erdoor.
-
Giet het basilicummengsel erbij en meng met de zeste en het sap van de limoen.
-
Vul de ingeboterde bakvorm met het beslag. Zet in de voorverwarmde oven en bak gedurende 45 min à 1 u. Check met een caketester of de cake uitgebakken is.
-
Haal uit de oven en de bakvorm. Laat afkoelen op een taartrooster.
-
Afwerking
Haal de crème van tussen de Oreokoekjes en mix fijn.
-
Klop de mascarpone wat los met de honing. Doe in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.
-
Snij de cake in stukken en leg in de 4 hoeken van het bord een stukje cake. Spuit toefjes mascarpone tussen de cakestukken. Lepel in het midden van het bord wat crumble van Oreokoekjes. Maak een mooie quenelle van het basilicumijs en schik op de crumble. Giet het aardbeiensoepje voorzichtig rond de cake. Werk de quenelle af met een halve aardbei.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven