Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven op 200°C.

  2. Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook gaar. Stamp fijn met een pureestamper.

  3. Leg het bladerdeeg in een bakvorm en prik goed in met een vork.

  4. Zet in de voorverwarmde oven en laat 15 minuten bakken. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  5. Laat de boter smelten en iets afkoelen. Breek de eieren en klop los.

  6. Meng de aardappelpuree met de suiker. Voeg de ietwat afgekoelde boter toe en meng. Roer de losgeklopte eieren onder het mengsel.

  7. Doe het bakpoeder bij de bloem en meng onder het deeg.

  8. Voeg als laatste de amandelessence toe en roer onder het deeg.

  9. Giet het beslag in het voorgebakken bladerdeeg. Zet in de oven en bak 30 minuten op 180°C.

  10. Haal uit de oven en laat afkoelen.