Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kook de aardappelen gaar in water. Giet af, maar bewaar het kookvocht. Plet fijn tot puree.
-
Snipper de blaadjes rozemarijn fijn en rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Kneed de bloem met de suiker, gist, melk, 35 ml kookvocht van de aardappelen, 120 g puree, boter, tijm, rozemarijn en het ei kort met de hand of een keukenrobot met kneedhaak. Voeg het zout toe en kneed verder tot een glad deeg.
-
Bol het deeg op en laat 1 u, afgedekt met een propere handdoek, rijzen, tot het verdubbeld is in volume.
-
Sla de lucht uit het deeg en vorm van het deeg een vierkant.
-
Sla de rechter- en linkerkant naar het midden en sla de onder- en bovenzijde ook naar het midden.
-
Vorm een bol en laat nogmaals 1 u rijzen in een kom of rijsmandje, afgedekt met een propere handdoek.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Leg het deeg met de bolle kant naar boven op een bakplaat met bakpapier.
-
Zet in de oven en bak het brood 15 min op 200°C, 10 min op 190°C en 5 min op 175°C.
-
Haal het brood uit de oven. Check of het gaar is door er op de onderkant op te kloppen. Klinkt het hol, dan is het voldoende gebakken.
-
Laat afkoelen op een rooster.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven